V Spišskej Novej Vsi boli slávnostne odovzdané kyslíkové kondenzátory

16.10.2013 Spišská Nová Ves

Dnes sa na radnici udiala milá charitatívna akcia. Zástupcovia Rotary klubu Spišská Nová Ves za účasti primátora mesta PhDr. Jána Volného, PhD., odovzdali Spišskej katolíckej charite kyslíkové kondenzátory. Slúžiť budú pre pacientov postihnutých dýchacími chorobami.

Výťažok na realizovanie tejto charitatívnej myšlienky Rotary klub získal z benefičnej dražby na XIII. Reprezentačnom plese cestovateľov SR a priateľov Rotary, kde sa dražili rôzne umelecké predmety. „Túto oblasť financií sme potom obohatili o peniaze z grantu, ktoré sa nám podarilo po prvýkrát získať z medzinárodných zdrojov Rotary international do tohto regiónu. Ide o sumu do 3 tis. eur. Veríme, že v budúcnosti sa nám na základe tejto dobrej skúsenosti podarí vytiahnuť viac peňazí na viac akcií,“ informoval v tejto súvislosti Ing. František Kornaj, podpredseda PR pre SR Rotary international, Dištrikt 2240.

Z uvedených finančných prostriedkov boli zakúpené 3 ks kyslíkových kondenzátorov, ktoré boli slávnostne odovzdané Spišskej katolíckej charite. Slúžiť budú pacientom s respiračnými ochoreniami. „Som veľmi vďačný Rotary klubu Spišská Nová Ves v mene Spišskej katolíckej charity, ale ešte viac v mene ľudí, ktorým tento dar poslúži. Skvalitní to ich život, lebo budú môcť zostať v domácom prostredí a nebudú musieť skončiť či už v zdravotníckom alebo v sociálnom zariadení, kde často krát títo ľudia aj končia, ak nemajú inú možnosť,“ uviedol diecézny riaditeľ Spišskej katolíckej charity PhDr. Ing. Pavol Vilček.

V Spišskej Novej Vsi 15. 10. 2013

Edita Sýkorová – PR mesta Spišská Nová Ves
 

Vyberte región